Ανακοινώσεις

  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3–4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol.

Στο πλαίσιο των ομιλιών παραβρέθηκαν διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της αλλοδαπής, όπως ο κ. Thomas Hartung, Καθηγητής στο Bloomberg School of Public Health και διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Μελετών σε Ζώα (CAAT) του πανεπιστημίου John Hopkins, ο Γιώργος Κόλλιας Bιολόγος, τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Στέργιος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του πανεπιστημίου Northumbria, η κα. Αθηνά Βιδάκη Erasmus MC στο τμήμα Γενετικής Ταυτοποίησης του πανεπιστημίου του Rotterdam και ο κ. Δοξάκης Επαμεινώνδας, Ερευνητής Δ' στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σε ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών του Προγράμματος. Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου ήταν ο κος Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας και Διευθυντής του Προγράμματος ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ.

Χορηγοί του Συμποσίου ήταν οι εταιρίες Lab Solutions και Lab Supplies.
  • Tο 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος oλοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Κατά γενική ομολογία θεωρήθηκε το καλύτερο συνέδριο φοιτητών που έχει διοργανωθεί. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως όσοι συμμετείχαν στην Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος της ΕΦΙΕ Λάρισας κο Γιώργο Ζακυνθινό και τιον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής καθηγητή κο Κώστα Γουργουλιάνη. Από την πλευρά μας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

  • 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής στη Λάρισα με την υποστήριξη της "Leonardo Conventions".

Το παράρτημα Λάρισας της ΕΕΦΙΕ, με πρόταση την οποία κατέθεσε στη διάρκεια των εργασιών του 22ου συνεδρίου στην Πάτρα, διεκδίκησε και πέτυχε, έπειτα από ψηφοφορία, την ανάθεση για την διοργάνωση του 23ου ΕΣΦΙΕ στη Λάρισα. Ο φάκελος διεκδίκησης θεωρήθηκε πλήρης από κάθε άποψη καθώς περιείχε στοιχεία, τόσο για το επιστημονικό μέρος της διοργάνωσης, όσο και πληροφορίες για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τις δυνατότητες φιλοξενίας και λοιπών δραστηριοτήτων. Όπως επίσης και την εκδήλωση στήριξης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, το Επιμελητήριο, η Ένωση ξενοδόχων κλπ. Ο φάκελος προετοιμάστηκε σε συνεργασία με το εξειδικευμένο γραφείο διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων, με έδρα τη Λάρισα, "Leonardo Conventions". Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μιας και αναμένεται οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τους 1.200 από όλη την Ελλάδα. Έτσι, με το πέρας του συνεδρίου, ανανεώθηκε το ραντεβού για 12-14 Μαϊου 2017, στη Λάρισα, η οποία θα φιλοξενήσει την κορυφαία επιστημονική διοργάνωση των φοιτητών της ιατρικής. Το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας ήταν ένα όνειρο το οποίο η ΕΕΦΙΕ Λάρισας κυνηγούσε για 10 χρόνια, από την τελευταία φορά που το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, και επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Έχοντας λοιπόν μπροστά πολύ δρόμο και αγώνα με πολλές ώρες δουλειάς και "τρεξίματος", ξεκινά το "στήσιμο" του 23ου ΕΣΦΙΕ, στο οποίο είναι προσκεκλημένη όλη η πόλη. Η ομάδα διεκδίκησης, διακρίνονται αριστερά & δεξιά οι εκπρόσωποι της Leonardo Conventios Ρούσσος Αλβέρτος & Τάσος Γούσιος και τα μέλη του συμβουλίου των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Τορλακόπουλος Κων/νος, Καραγιάννη Μαρία, Ζακυνθινός Γεώργιος, Σασών Ισαάκ.

 

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕΘ) 2016. Ευχαριστούμε την Επιστημονική Εταιρία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου καθώς και τον καθηγητή ΜΕΘ κο Επαμεινώνδα Ζακυνθινό, για την εμπιστοσύνη τους να μας αναθέσουν την διοργάνωση του 3ήμερου συνεδρίου (4 εώς 6 Ιουνίου 2016).

  • "Consult Advertising & Promotion" συμμετείχε (7/6/2011) στην εκδήλωση της ΕΕΔΕΚΕ (Ένωση Επιχ/σεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντ. Ελλάδας) με θέμα: "Τρόφιμα και Ποτά. Χθες, σήμερα, αύριο. Πρακτικές Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας". Το θέμα της εισήγησης του εκπροσώπου της Consult, κ. Αλβέρτου Ρούσσου, ήταν: "Ο ρόλος του branding & design στο Marketing Mix.